VII. Országfutás

2017. október 21-én, nemzeti ünnepünk hétvégéjén újra megmozdult az ország.
Ami megmozdított több, majd 12.000 embert nem más, mint az VI. Országfutás.

A tavaszi teljesítést túlszárnyalva, 11.800 regisztráló 130.701 km-t teljesített az egész napos eseményen. Bárki futhatott vagy gyalogolhatott nemre, korra, testsúlyra való tekintet nélkül, az ország bármely pontján, hiszen a cél az volt, hogy különösebb anyagi ráfordítás nélkül, mindenki a saját tempójában, a lakóhelyén, vagy ahol éppen tartózkodik a nap folyamán mozduljon meg.

Sokan voltak akik hosszú passzív, fotelben eltöltött időszak után kezdtek edzeni, hogy a vállalt távot sikeresen teljesítsék. Sok helyen közösségek (munka-, lakó-, futótársak, barátok) alkottak csapatokat és futottak együtt. Több helyen alakultak frissítőpontok.
Akik nem szeretettek volna futni, választhattak gyaloglást, túrázást, így kisgyerekes családok, idősebbek is részt vehettek.

2018. március 17-én, szombaton rendezzük meg a VII. Országfutást.

Hogy vehetsz részt?

Vállalj egy szakaszt, bárhol ahol éppen leszel március 17-én – lehet ez akár külföldön is -, amit bármikor a nap folyamán lefutsz vagy legyalogolsz.
A vállalt szakasz minimum 5 km legyen, egy-egy szakaszt többen is teljesíthettek, lehetőség van csoportos regisztrációra.
Családok, baráti társaságok, csapatok, munkahelyi közösségek is futhatnak/gyalogolhatnak együtt.

Az országhatár hossza 2.246 km.
Célunk az, hogy minél többször végigfussunk az országon, gyűjtsük a kilométereket, lépjük túl a Föld-Hold távolságot, ami ~380.000 kilométer.

A kezdeményezéshez, melynek védnöke Lubics Szilvi (ultramaratonista), olyan hírességek is csatlakoztak, mint Maráz Zsuzsi (ultramaratonista), Csipes Tamara (olimpiai bajnok kajakos), Csipes Ferenc (olimpiai bajnok kajakos), Lajkó Csaba (ultrafutó) valamint Lajkó Mónika (amatőr ultramaratonista futó), Haszon Béla (amatör futó).

Csatlakozz te is! Mozduljon az ország!

Jelentkezzetek, készüljetek, legyen ez egy újabb tömegsport ünnepnap!

Az ingyenes regisztráció 2018. január 22-én indul és március 25-én, 24 óráig tart.

A regisztráció után, lehetőséged lesz rajtszám, az esemény után pedig oklevél letöltésére.