VI. Országfutás

2017. március 18-án, nemzeti ünnepünk hétvégéjén újra megmozdult az ország.
Ami megmozdított több, mint 10.000 embert nem más, mint az V. Országfutás.

Az őszi teljesítést túlszárnyalva, 10.629 regisztráló 118.433 km-t teljesített az egész napos eseményen. Bárki futhatott vagy gyalogolhatott nemre, korra, testsúlyra való tekintet nélkül, az ország bármely pontján, hiszen a cél az volt, hogy különösebb anyagi ráfordítás nélkül, mindenki a saját tempójában, a lakóhelyén, vagy ahol éppen tartózkodik a nap folyamán mozduljon meg.

Sokan voltak akik hosszú passzív, fotelben eltöltött időszak után kezdtek edzeni, hogy a vállalt távot sikeresen teljesítsék. Sok helyen közösségek (munka-, lakó-, futótársak, barátok) alkottak csapatokat és futottak együtt. Több helyen alakultak frissítőpontok.
Akik nem szeretettek volna futni, választhattak gyaloglást, túrázást, így kisgyerekes családok, idősebbek is részt vehettek.

2017. október 21-én, szombaton indul a VI. Országfutás.

Hogy vehetsz részt?

Vállalj egy szakaszt, bárhol ahol éppen leszel október 21-én – lehet ez akár külföldön is -, amit bármikor a nap folyamán lefutsz vagy legyalogolsz.
A vállalt szakasz minimum 5 km legyen, egy-egy szakaszt többen is teljesíthettek, lehetőség van csoportos regisztrációra.
Családok, baráti társaságok, csapatok, munkahelyi közösségek is futhatnak/gyalogolhatnak együtt.

Az országhatár hossza 2.246 km.
Célunk az, hogy minél többször végigfussunk az országon, gyűjtsük a kilométereket, lépjük túl a Föld-Hold távolságot, ami ~380.000 kilométer.

A kezdeményezéshez, melynek védnöke Lubics Szilvi (ultramaratonista), olyan hírességek is csatlakoztak, mint Maráz Zsuzsi (ultramaratonista), Csipes Tamara (olimpiai bajnok kajakos), Csipes Ferenc (olimpiai bajnok kajakos), Lajkó Csaba (ultrafutó) valamint Lajkó Mónika (amatőr ultramaratonista futó), Haszon Béla (amatör futó).

Csatlakozz te is! Mozduljon az ország!

Jelentkezzetek, készüljetek, legyen ez egy újabb tömegsport ünnepnap!

Az ingyenes regisztráció 2017. szeptember 1-én indul és október 21-én, 24 óráig tart.

A regisztráció után, szeptember 20-tól lehetőséged lesz rajtszám, az esemény után pedig oklevél letöltésére.