V. Országfutás

2016. október 22-én nemzeti ünnepünk hétvégéjén újra megmozdult az ország.
Ami megmozdított majd 10.000 embert nem más, mint a IV. Országfutás.

Az őszi teljesítést túlszárnyalva 9.840 regisztráló 95.621 km-t teljesített az egész napos eseményen. Bárki futhatott vagy gyalogolhatott nemre, korra, testsúlyra való tekintet nélkül, az ország bármely pontján, hiszen a cél az volt, hogy különösebb anyagi ráfordítás nélkül, mindenki a saját tempójában, a lakóhelyén, vagy ahol éppen tartózkodik a nap folyamán mozduljon meg.

Sokan voltak akik hosszú passzív, fotelben eltöltött időszak után kezdtek edzeni, hogy a vállalt távot sikeresen teljesítsék. Sok helyen közösségek (munka-, lakó-, futótársak, barátok) alkottak csapatokat és futottak együtt. Több helyen alakultak frissítőpontok.
Akik nem szeretettek volna futni, választhattak gyaloglást, túrázást, így kisgyerekes családok, idősebbek is részt vehettek.

A nagyszerű, sikeres, sokakat megmozgató kezdeményezéshez, melynek védnöke Monspart Sarolta (tájfutó világbajnok), olyan hírességek is csatlakoztak, mint Lubics Szilvi (ultramaratonista), Maráz Zsuzsi (ultramaratonista), Csipes Tamara (olimpiai bajnok kajakos), Kovács Kokó István (olimpia bajnok ökölvívó), Csipes Ferenc (olimpiai bajnok kajakos).

2017. március 18-án, szombaton indul az V. Országfutás.

Hogy vehetsz részt?

Vállalj egy szakaszt, bárhol ahol éppen leszel március 18-án – lehet ez akár külföldön is -, amit bármikor a nap folyamán lefutsz vagy legyalogolsz.
A vállalt szakasz minimum 5 km legyen, egy-egy szakaszt többen is teljesíthettek, lehetőség van csoportos regisztrációra.
Családok, baráti társaságok, csapatok, munkahelyi közösségek is futhatnak/gyalogolhatnak együtt.

Az országhatár hossza 2.246 km.
Célunk az, hogy minél többször végigfussunk az országon, gyűjtsük a kilométereket, lépjük túl a 100.000 kilométeres álomhatárt.

Csatlakozz te is! Mozduljon az ország!
Jelentkezzetek, készüljetek, legyen ez egy újabb tömegsport ünnepnap!

Az ingyenes regisztráció 2017. január 14-én indul és március 18. 24 óráig tart.

Regisztráció után lehetőséged lesz rajtszám, az esemény után pedig oklevél letöltésére.